Åse Larsjos Dekorationsmåleri
bigphoto
Jag arbetar som dekorationsmålare inom det traditionella dalmåleriet som ger utrymme för det kreativa, unika och nyskapande. Lyfter gärna fram min egen stil, men håller ändå kvar vikten av att bevara kunskap och tradition…

Kurbitsen är en av mina specialiteter. Jag erbjuder kurser, workshops och målningsuppdrag samt även möjlighet till skräddarsydda kurser. Dessa kurser har lockat deltagare från bl a USA. Mina kunskaper har jag delvis hämtat genom kurser som hållits av personer med hög status inom området. I övrigt är jag självlärd och har sedan starten 1996 som dekorationsmålare fått fler och fler uppdrag i Dalarna och runt om i Sverige. År 2004 valdes jag av Företagarnas Riksorganisation i Stockholm till en av de företagare som fick äran att ta emot kronprinsessan Victoria på ett av hennes företagsbesök i Dalarna.

Med pedagogisk utbildning och många års erfarenhet av workshops och kurser inom allmogemåleri och kurbitsmålning kan jag ge god vägledning för den som är intresserad av att prova på eller utveckla måleriet. Mitt intresse för människor och min lust att förmedla kunskap och glädje uppmärksammades 2003, då jag tilldelades ett kulturpris för mitt mångåriga kulturengagemang och för min ”smittande entusiasm”.

Ett väl utfört arbete och en nöjd kund är självklart det viktigaste i mitt yrkesutövande. Med enkla miljövänliga material och äldre målningstekniker målar och dekorerar jag med glädje inredning, möbler, väggfält och bårder, förstukvistar, fasadskyltar, rosmaling, kurbitsmåleri.

Mitt arbete förenar jag gärna med ett modernare utryck. Med säkra penseldrag lämnar jag vackra minnen efter mig.